Неперевершеним назвали учасники та гості сьомий фестиваль Chernihiv Jazz Open, який щойно завершився у Чернігові. Викликаючи, скажімо, Ніно КАТАМАДЗЕ на біс, глядачі гупотом мало не пошкодили зал. Удень працювала "Зелена сцена", були виставки сувенірів, вулична їжа, пиво та тепло осіннього стародавнього міста, а ввечері на головній сцені -- поєднання різних видів джазу.

Гостями основної сцени фестивалю були дует із Франції Самюель БЕРТО та Станко МАРІНКОВІЧ, співак Гаррісон ЯНГ зі СШАУкраїну представляв бенд Усеіна БЕКІРОВА разом із прекрасною Іванкою ЧЕРВІНСЬКОЮ. Хедлайнером фестивалю стала надзвичайна Ніно КАТАМАДЗЕ з групою INSIGHT у супроводі струнного квартету, яка примусила публіку просто шаленіти від музичного задоволення.

 

-- Мені пощастило побувати в інших містах України зі своїм туром, але в Чернігові я вперше, -- розповів учасник фестивалю Гаррісон ЯНГ, -- Він дуже гарний і гостинний. Одна з переваг професійного заняття музикою - іноді ти опиняєшся в місцях, про які раніше не здогадувався, і отримуєш гарний досвід, який назавжди лишається з тобою. Виконавці, з якими я грав в Чернігові, -- фантастичні! Завжди цікаво приїхати з виступом в іншу країну. Виявляється, тут чудові виконавці. Я вірю, що вони -- кращі джазові музиканти в Україні.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Фото Валерія СЕНЧУКА.

 

Чернігів.

 

Голос України