Неперевершеним назвали учасники та гості сьомий фестиваль Chernіhіv Jazz Open, який щойно завершився в Чернігові. Викликаючи, скажімо, Ніно Катамадзе на біс, глядачі гупотом мало не пошкодили зал. Вдень працювала «зелена сцена», були виставки сувенірів, вулична їжа, пиво та тепло осіннього стародавнього міста, а ввечері на головній сцені — поєднання різних видів джазу.

 


Гостями основної сцени фестивалю були дует з Франції — Самюель Берто та Станко Марінковіч, співак Харрісон Янг зі Сполучених Штатів Америки, Україну представляв бенд Усеіна Бекірова разом із чарівною Іванкою Червінською. Хедлайнером фестивалю стала надзвичайна Ніно Катамадзе з гуртом ІNSІGHT у супроводі струнного квартету, яка примусила публіку просто шаленіти від музичного задоволення.

 


— Мені пощастило побувати в інших містах України зі своїм туром, але в Чернігові я вперше, — розповів учасник фестивалю Харрісон Янг, — він дуже гарний і гостинний. Одна з переваг професійного заняття музикою — іноді ти опиняєшся в місцях, про які раніше не здогадувався, й отримуєш гарний досвід, який назавжди лишається з тобою. Виконавці, з якими я грав у Чернігові, фантастичні! Завжди цікаво приїхати з виступом до іншої країни.

Виявляється, тут чудові виконавці. Я вірю, що вони — кращі джазові музиканти в Україні.

Чернігів.


Фото Валерія СЕНЧУКА.