Для проведення заходів з ліквідації та локалізації африканської чуми свиней у селищі Кирнасівка на Вінниччині обласна влада виділила 150 тисяч гривень.


Як повідомили в департаменті інформаційної політики Вінницької облдержадміністрації, названу суму надано з резервного фонду обласного бюджету. Кошти переказано Тульчинській лікарні ветеринарної медицини. Їх витратять на проведення лабораторно-діагностичних заходів та лікувально-профілактичних робіт. Нагадаємо, спалах африканської чуми свиней зафіксовано наприкінці серпня в одному з фермерських господарств селища. Понад п’ятсот свиней довелося спалити. По сусідству розташовані ще кілька свиноферм. Там вірус не виявлено. З метою запобігання його поширення поголів’я вивезено на забійний пункт. Отримане м’ясо піддадуть спеціальній обробці високими температурами.


За словами керівника головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорія Сидорука, оперативно вжиті заходи дали можливість запобігти поширенню вірусу. В індивідуальних господарствах селища налічується 1124 свині. Їх оглянули ветеринари, які працюють у селищі. Підозр на хворобу не виявлено. На в’їзді до Кирнасівки встановлено чотири санітарні пости. Карантинні заходи оголошено на 40-денний термін, який має закінчитися після першої декади жовтня.

Вінницька область.