Конфлікт довкола будівництва торгово-розважального центру на виході зі станції метро «Героїв Дніпра» у Києві набирає обертів. У понеділок увечері активісти влаштували безстрокову акцію протесту, перекривши рух транспорту по вулиці Героїв Дніпра й Оболонському проспекту. Вони закликали київську владу звернути увагу на «побічні ефекти» скандального будівництва — тріщини, які утворилися в стелі над платформою й на гранітній підлозі станції метро.


На вечірньому пікеті були помічені й прихильники спорудження торгового центру — кремезні хлопці в балаклавах, які відмовлялися показувати свої обличчя. За подіями пильно спостерігали нацгвардійці й поліцейські.

Вочевидь, щоб не допустити повторення ситуації у Святошинському провулку, де в результаті недавнього протистояння між представниками забудовника й активістами цивільного корпусу «Азов» було багато постраждалих, до місця проведення акції на Оболоні прибули посилені наряди правоохоронців...


Тут була присутня й депутат Київської міської ради Людмила Костенко. На запитання «Голосу України», як вона оцінює ситуацію із цим будівництвом і що робити у разі, якщо на станції метро виникне пожежа, а один із її виходів перекрито, депутат не відповіла, але обіцяла розібратися.


Ближче до півночі люди розійшлися по домівках. А будівельна техніка продовжувала працювати й уночі.


На прес-конференції й забудовник, і керівництво київського метрополітену запевнили: приводу для занепокоєння в жителів району й пасажирів метро немає. Так, директор комунального підприємства «Київський метрополітен» Віктор Брагінський зазначив: станції «Героїв Дніпра» ніщо не загрожує. Мовляв, усі дозвільні документи на будівництво торгового центру в порядку.


Директор компанії-виконавця ТОВ «Мегалайн Інжиніринг» Володимир Градісов заявив, що ТРЦ планувалося так, щоб не створювати ніякого навантаження на саму станцію. «Досвід, теоретичні й практичні розрахунки засвідчують, що станція обвалитися не може. Понад те, забиті палі ще більше її зміцнять. І ні про який обвал перекриття не йдеться», — наголосив він.