У Запоріжжі відбудеться фестиваль консервації. А поки що ініціатори заходу провели в місті прес-конференцію, присвячену згаданій події. Найближчої п’ятниці і суботи у самісінькому центрі міста — на Маяковського — чекають на гостей зі всієї України. Місцеві кулінари кажуть, що під час уже другого такого фестивалю можна буде скуштувати і придбати шовковично-агрусове та журавлино-яблучне варення, яблучно-ківовий джем з імбиром і м’ятою, чорничний джем з лавандою, лимонно-імбірний джем з перцем чилі та варення з кульбаби і лимона.


Утім, головною цікавинкою дійства стане рекорд України із шинкування капусти. 300 кілограмів білокачанної (а ще 10 кілограмів моркви) приготують за всіма канонами її квашення, а потім відправлять бійцям у зону АТО.
До речі, головний приз фестивалю — поїздка до Західної Європи.

Запоріжжя.