ПОСТАНОВА
Верховної Ради України

 

Верховна Рада України постановляє:


1. Провести 16 листопада 2016 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: «Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні».


2. Кабінету Міністрів України до 30 вересня 2016 року підготувати і подати до Верховної Ради України інформаційно-аналітичні матеріали з питання парламентських слухань та визначити доповідача із зазначеного питання.
3. Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету здійснити необхідні заходи щодо організації та методичного забезпечення проведення парламентських слухань та внести проект їх рекомендацій.


4. Запросити для участі в парламентських слуханнях членів Кабінету Міністрів України, представників Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Національної академії наук України, національних галузевих академій наук, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів, профільних наукових установ, професійних спілок, освітян, науковців, експертів.


5. Національній телекомпанії України та Національній радіокомпанії України за участю Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України забезпечити трансляцію парламентських слухань на Першому загальнонаціональному каналі Національної телекомпанії України та Першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії України.


6. Управлінню комп’ютеризованих систем, Інформаційному управлінню Апарату Верховної Ради України та Державному підприємству «Парламентський телеканал «Рада» забезпечити аудіо- та відеотрансляцію парламентських слухань на телеканалі «Рада» та у мережі Інтернет.


7. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України забезпечити фінансування витрат, необхідних для організації і проведення зазначених парламентських слухань, стенографування, видання збірника матеріалів парламентських слухань Видавництвом Верховної Ради України.


Голова Верховної Ради України А. ПАРУБІЙ.


м. Київ, 
6 вересня 2016 року.
№ 1484-VІІІ.