Важко пережити втрату батька, але з друзями, в оточенні турботи, з враженнями про іншу країну -- легше зарубцювати біль втрати. Хороші враження, знайомства та, зрештою, нова країна -- все це чекає на малечу з Чернігівщини. Сорок п'ять дітей, яких торкнулася війна на сході України (діти учасників та загиблих в АТО, діти внутрішньо переміщених осіб), поїхали на відпочинок до Хорватії.

 

-- Свого часу Хорватія пережила багато горя. Можливо, розуміючи глибину проблем, що склалися у нас, посольство цієї країни й ініціювало поїздку, -- каже заступник голови -- керівник апарату ОДА Наталія Романова. -- Це лише маленька частина того, що ми можемо зробити для дітей.

 

Відпочивати діти поїхали на острів Лошинь в Адріатичному морі. Але візит до дружньої країни розпочнеться з вшанування пам'яті Тараса Шевченка біля його пам'ятника у Загребі. Представники української діаспори також зможуть від дітей почути правду про війну України з російським агресором.

 

Чернігівська облдержадміністрація перевірила умови проживання школярів. Щоденний моніторинг перебування дітей на відпочинку можна буде знайти на сайті департаменту сім'ї, молоді та спорту ОДА, директор якого Ніна Лемеш також прийшла побажати юним подорожуючим щасливої дороги.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України