У Донецьку представили нового прокурора області — Миколу Франтовського. У наглядових органах він працює понад 27 років. Обіймав керівні посади в органах прокуратури Донеччини, був заступником прокурора нашої та Дніпропетровської областей, прокурором Волинської та Житомирської.

Під час першої зустрічі з журналістами він назвав головні проблеми регіону: високий рівень злочинності, виробничий травматизм, екологія. «Як і в кожній області, але тут більше населення і більше проблем», — зазначив керівник.

Він пообіцяв домагатися дотримання законодавства та, як наслідок, стабілізації соціально-політичної ситуації. «Нічого не робитиметься з політичних мотивів», — запевнив М. Франтовський.

Щодо захоплення проросійськими активістами адміністративних будівель, наруги над державним прапором та інших правопорушень, прокурор зазначив, що всі винні притягатимуться до відповідальності: «Закон діє, незалежно від того, хто буде, яка посадова особа».

Також новий очільник прокуратури виявив рішучість розібратися у справах за випадками правопорушень стосовно журналістів. Таких кримінальних проваджень налічується 17.