Цього року в Києві сталося 5900 квартирних крадіжок, що на 40 відсотків більше, ніж торік. Про це повідомив заступник начальника Управління поліції охорони у Києві, підполковник поліції Віктор Веклич під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Він пояснив, що така ситуація зумовлена соціально нестабільним станом у країні.

 

За словами заступника начальника управління технічної служби Департаменту поліції охорони Сергія Кіфорука, методи крадіїв за останні 15 років істотно не змінилися. Найчастіше обирають квартири, в яких є чим поживитись. Цьому сприяють необачність власників, які розповсюджують інформацію про свої домівки. Увага зловмисників у першу чергу зосереджена на малогабаритних високоліквідних цінностях -- речах, які можна швидко винести і збути.

 

На думку правоохоронців, одним з найефективніших способів профілактики крадіжок є встановлення сигналізації. З 15 по 30 вересня поліція охорони проводить всеукраїнську соціальну акцію "Квартира під охорону-2016", у рамках якої громадяни можуть встановити у свої оселі сигналізацію за половину вартості монтажних робіт. Учасникам АТО та родинам загиблих героїв нададуть знижку 75 відсотків.

 

Сьогодні під пильним наглядом поліції охорони знаходиться близько 118 тисяч об'єктів та 177 тисяч помешкань громадян. Від початку року було попереджено 12 тисяч крадіжок.

 

Олена ЛОХМАТОВА.

 

Голос України