Богослужінням та вшануванням ікони Божої Матері "Неопалима Купина" в Катедральному соборі Івано-Франківська розпочалося святкування Дня рятівника.

 

Після храму працівники ДСНС області урочистим маршем у супроводі оркестру пройшли центральними вулицями міста. У параді взяли участь також ветерани служби та почесні гості, колеги з Республіки Польща. А глядачі немов перенеслися на мить на початок минулого століття, адже змогли побачити й кінно-бочковий хід (на знімку). Такі спеціальні брички були на озброєнні пожежників Станіслава до 1924 року. Уже традиційно цього дня присягу на вірність українському народові склали рятувальники, які пройшли первинну професійно-технічну підготовку. Більшість із них перед вступом на службу в ДСНС брали участь в АТО, де і загартовувалася їхня відвага та мужність. Пам'ять пожежників, які віддали життя під час виконання службових обов'язків, та тих, хто загинув, захищаючи державу від агресора, вшанували хвилиною мовчання.

 

Кращих працівників управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області нагороджено почесними грамотами ОДА, міської ради, відзнаками ДСНСУ. Крім того, наказом президії Асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту нагороджено орденами "Честь і Слава", почесними грамотами асоціації, грамотами величі, честі і достоїнства найгідніших ветеранів служби. Грамотою управління нагороджено лауреата Всеукраїнської акції "Герой-рятівник" Євгена НАГІРНОГО, який 17 грудня 2015 року врятував у пожежі життя інваліда в селищі Делятин.

 

Далі відбулися святковий концерт та показ пожежно-рятувальної техніки, озброєння, а також були продемонстровані можливості пожежно-рятувальної служби: кінологів, гірських рятувальників.

 

Довідково. Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області налічує 16 державних пожежно-рятувальних частин, 12 постів, чотири пожежні та дві професійні частини з охорони об'єктів, аварійно-рятувальний загін спеціального призначення та воєнізований гірничо-рятувальний загін загальною кількістю майже 1900 осіб.

 

Галина БРУХАЛЬ.

Фото Миколи МАЦЮКА.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України