У Запоріжжі на вулиці Олександрівській, що має у місцевих мешканців неофіційну назву Банкової через дислокацію дирекцій провідних банків, сталося пограбування. У під'їзді багатоповерхівки двоє невідомих ударами в обличчя збили 45-річного чоловіка з ніг і забрали сумку. У якій, за словами потерпілого, було 300 тисяч гривень і 10 тисяч доларів. Триває слідство, відкрито кримінальне провадження.

 

Схожа подія сталася посеред білого дня в Мелітополі. Біля під'їзду житлового будинку двоє чоловіків налетіли на 32-річну жертву і штовхнули її так, що, впавши на асфальт, та знепритомніла. Коли ж прийшла до тями, золотого ланцюжка вагою 80 грамів і вартістю до 120 тисяч гривень на її шиї вже не було. Викликана поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 187 (розбійний напад).

 

Варто зауважити, що Мелітополь хоч від фронту й далеченько, втім, розташований на перехресті багатьох доріг "з окупантів (Крим) у терористи (Донбас)". Тож і без того традиційно складна криміногенна ситуація тут іще більше погіршилася.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України