З нагоди Дня рятівника та 175-ї річниці створення пожежної охорони Кіровоградщини

 

На знімку:

 

покладання квітів до меморіальної дошки

 

Фото прес-служби
управління ДСНС у області.

 

Меморіальну дошку на честь полковника внутрішньої служби Миколи Єрмакова відкрили в Кропивницькому. Її встановили на фасаді приміщення обласного управління ДСНС.

 

Микола Єрмаков очолював пожежні підрозділи Кіровоградщини протягом 80-х -- 90-х років минулого століття. З приходом на посаду йому вдалося модернізувати систему пожежної охорони області, покращити матеріально-технічне забезпечення та фактично розбудувати службу. У 1990 році Кіровоградський гарнізон отримав відзнаку за кращу організацію служби серед підрозділів держави. А створеною під час керівництва Миколи Єрмакова матеріально-технічною базою кіровоградські рятувальники послуговуються й сьогодні.

 

До цього Микола Єрмаков пройшов значний трудовий шлях. Після закінчення з відзнакою Харківського пожежно-технічного училища працював інспектором, а згодом -- заступником начальника районної пожежної частини Кривого Рогу. У 23 роки очолив пожежну частину. Закінчив Вищу школу МВС СРСР.

 

За хоробрість під час гасіння масштабної пожежі на газовому родовищі поблизу селища Заплавного Магдалинівського району Дніпропетровської області у 1979 році нагороджений медаллю "За відвагу на пожежі".

 

Микола Єрмаков -- учасник ліквідації аварії на Чорнобильської АЕС, зокрема 00 гасіння пожежі на третьому реакторі.

 

По завершенню служби до останніх днів Микола Єрмаков залишався зі своїм колективом -- постійно відвідував молодших колег, ділився неоціненним досвідом...

 

"Саме під час керування Миколи Єрмакова наш гарнізон став одним із найпотужніших в Україні, було значно піднято рівень оперативно-службової діяльності, який ми намагаємось утримувати й нині. За період його служби на Кіровоградщині збудовано 11 пожежних підрозділів, встановлено 15 радіовеж, які донині працюють і забезпечують оперативний надійний зв'язок на території області. При ньому було збудовано спортивний комплекс, де проходять змагання з пожежно-прикладного спорту всеукраїнського рівня. Під час керування Миколи Єрмакова зведено і комплекс будівель головного управління. І це далеко не повний перелік добрих справ, організованих цим талановитим керівником і самовідданим працівником служби порятунку для розвитку Кіровоградщини", -- зазначає начальник управління ДСНС у Кіровоградській області Віталій МИРОНЮК.

 

У церемонії відкриття меморіальної дошки взяли участь голова Кіровоградської ОДА Сергій КУЗЬМЕНКО, перший міністр із питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи України Валерій КАЛЬЧЕНКО, представники громадськості.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України