Цієї суботи Петриківка прийматиме XI міжнародний етнофестиваль "Петриківський дивоцвіт". Захід уже встиг стати своєрідним брендом Дніпропетровщини. За словами голови облради Гліба ПРИГУНОВА, головна ідея -- поєднати кращі українські традиції та сучасні культурні надбання.

 

Фото
прес-служби облради.

 

Цьогоріч організатори обіцяють вразити розмахом заходів. Звичайно, не обійдеться фестиваль без майстер-класів із традиційного Петриківського розпису, який включено до переліку нематеріальної духовної спадщини ЮНЕСКО. Окрім того, гостям запропонують спробувати себе у карвінгу, вишиванні, створенні виробів із глини тощо.

 

Прихильники здорового способу життя зможуть перейняти корисні навички від учасників спортивного руху Street Workout. На відвідувачів також чекають оригінальні козацькі розваги та конкурс рибальської майстерності.

 

Оскільки фестиваль пройде у здоровій та спортивній атмосфері, на заході у жодному вигляді не продаватимуть алкоголь. Натомість будуть конкурси на кращі узвари, компоти та інші напої. Поціновувічів національної кухні порадують справжні гастрономічні алеї -- меду, сала та вареників.

 

На святі очікують гостей з інших регіонів та закордонних країн. У Петриківці цього дня виступлять зірки вітчизняної естради та відбудеться вогняне шоу.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України