У Києві презентували видання "Велика українська енциклопедія. Словник". Цю подію присвятили 25-й річниці незалежності України.

 

"Будь-яка держава, яка себе поважає, має герб, гімн, прапор, а також енциклопедію. Це візитівка держави, яка свідчить про зростання культури, зростання інтелекту нації", -- переконана доктор історичних наук, професор, директор Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво", заступник голови Головної редакційної колегії ВУЕ Алла КИРИДОН. За її словами, ця книга -- пілотний проект, який дасть змогу зафіксувати всі відправні моменти, з яких науковці починали у напрямі створення універсальної енциклопедії.

 

Загалом словник нараховує майже 70 тисяч статей. Творці книги зверталися до науковців усієї України для того, щоб максимально репрезентувати реєстр. Терміносистема словника включає всі базові та похідні поняття, які чітко відбивають рівень розвитку сучасної науки, культури, суспільного життя і показують внесок України у світовий розвиток цих галузей. Найбільші бібліотеки України вже отримали видання.

 

Олена ЛОХМАТОВА.

 

Київ.

 

Голос України