З метою налагодження зв'язків з областю та місцевими університетами до Івано-Франківська завітав фахівець з економічних питань у системі державного управління, доцент японського університету Кобе Гакуін, українознавець Йошіхіко ОКАБЕ (на знімку). Гість зустрівся з головою обласної ради Олександром СИЧЕМ. Вони обговорили можливості реалізації проектів на рівні Прикарпаття та регіонів Японії.

 

Фото надано
прес-службою обласної ради.

 

Як розповіла присутня на зустрічі заступник начальника відділу з питань міжнародних зв'язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату обласної ради Наталія ГАСЮК, сьогодні від області готується низка проектів на програму "Кусаноне" Посольства Японії в Україні з метою вирішення першочергових проблем початкової школи. Тож на переконання очільника ради, ця зустріч стане ще одним поштовхом до початку продуктивної співпраці між двома країнами та окремими регіонами. Тим паче що Японія зі своїм колосальним досвідом у галузі науки, технологій, культури має чим поділитися з Україною.

 

У свою чергу Йошіхіко Окабе розповів, що вперше завітав на Прикарпаття і сподівається "знайти можливості академічної співпраці з івано-франківськими університетами". Йдеться про програми обміну студентами. За словами японського науковця, вже наступного року він планує приїхати в Україну зі студентами свого університету.

 

Щоб обговорити можливості співпраці з прикарпатськими вишами, Йошіхіко Окабе відвідав Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України