Більше 25 тонн нафти заарештувала поліція у Срібному на підпільній нафтобазі. Її крадії збиралися продати у Сумській області. Як повідомив сектор комунікації Чернігівського управління поліції, правоохоронці Срібнянського відділення протягом двох тижнів відстежували оборудки викрадачів з нафтопромислу сирої нафти. Разом із прилуцькими колегами вийшли на власника підпільної нафтобази, де сировина перекачувалася в автоцистерни для відправки покупцям.

 

Поліцейські перевірили об'єкт якраз тоді, коли зловмисники пригнали на базу в Срібному повну автоцистерну "КАМАЗ", замасковану під зерновоз.

 

В ході досудового розслідування для запобігання знищення та приховування знарядь вчинення кримінального правопорушення та викраденої нафти працівниками Прилуцького відділу поліції на території підпільної нафтобази був проведений невідкладний обшук, в ході якого виявлено та вилучено сідельний тягач "DAF" з напівпричепом-паливоцистерною, частково наповненим нафтою, бортовий тентований "КАМАЗ" з цистерною, повністю наповненою нафтою. Також правоохоронці виявили заповнену нафтою стаціонарну металеву цистерну та мотопомпу зі шлангом. Фахівці відібрали зразки рідини для подальшого дослідження.

 

Загальний об'єм вилученої нафти становить понад 25 тонн -- за цінами чорного ринку це близько 250 тисяч гривень.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України