Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна СУПРУН, яка побувала днями в Кропивницькому, відзначила: Кіровоградська дитяча обласна лікарня -- один із кращих медичних закладів, що спеціалізується на лікуванні дітей. Про це високопосадовець заявила після відвідин реконструйованого першого корпусу лікарні, де, зокрема, оглянула інфекційне, травматологічне відділення і відділення для лікування новонароджених та недоношених дітей.

 

На знімку:

 

в. о. міністра в дитячій обласній лікарні

 

Фото з офіційного сайту
Кіровоградської ОДА.

 

Очільник медичного відомства відвідала також медичний факультет № 2 Донецького національного медичного університету імені М. Горького, який залишив Донеччину через російську агресію на сході України. Тут нині вже навчаються 200 майбутніх лікарів, які з часом поповнять медичні заклади Кіровоградщини.

 

Під час робочої поїздки Уляна Супрун побувала в Українському центрі томотерапії, відкритому завдяки реалізації проекту європейської моделі розвитку медицини на основі державно-приватного партнерство.

 

ДОВІДКОВО

 

У дитячий обласній лікарні може одночасно лікуватися до 400 дітей. Щороку її фахівці надають допомогу майже 12 тисячам маленьких пацієнтів.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України