У рамках програми «Професійна підготовка звільнених в запас військовослужбовців Збройних Сил України та інших силових структур, членів їх сімей та сприяння їх працевлаштуванню» у Чернігівському технологічному університеті сіли за парти 39 колишніх військовослужбовців, які пройшли АТО. Їх навчатимуть протягом трьох місяців завдяки допомозі Королівства Норвегія.

 

 

— Програма курсу загалом містить 500 академічних годин, — розповіла керівник PR-відділу Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Філіна. — Під час навчання слухачі отримають необхідний мінімум знань у рамках програми «Інтернет-технології в бізнесі та WEB-дизайн», а також з ними працюватимуть фахівці відповідної галузі, які поділяться секретами майбутньої професії та допоможуть досконало опанувати нові знання.

Після завершення курсу місцева громадська організація «Чернігів європейський» забезпечить працевлаштування слухачів.


Як повідомив підполковник Григорій Мазур з регіонального медіа-центру Міністерства оборони, слухачі курсу опановуватимуть технології розробки сайтів, вивчатимуть створення шаблонів Web-сторінок та дизайн у програмах Photoshop та Іllustrator, використання кодів HTML. А до кінця курсу слухачі самостійно розроблять сайт на кшталт інтернет-магазину.


Перший випуск у Чернігові за цією програмою відбувся навесні поточного року. Тоді учасники проекту вивчали основи підприємницької діяльності. В результаті третина з них змогла знайти роботу чи заснувати власний бізнес. До чернігівців приїдуть ділитися досвідом професори університету NORD (Норвегія). Після успішного складання заліків, іспитів та захисту випускної роботи слухачі отримають свідоцтво державного зразка про підвищення кваліфікації, спільний сертифікат Університету Нурланда та Чернігівського національного технологічного університету, а також спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії.

Чернігів.


Фото надано регіональним медіа-центром Міністерства оборони.