У столичному Центрі української культури та мистецтва триває виставка під назвою "Звідки беруться дорослі". Експозиція показує вплив сучасних реалій на формування свідомості маленьких хлопчиків та дівчаток.

 

"Усе закладається у дитинстві. Я вважаю, що будь-яка дитина стає особистістю завдяки фільмам, мультфільмам, зустрічам з дітьми і дорослими. Є речі, які можуть кардинально поміняти її уявлення про життя і навіть дати їй певну професію, -- упевнений організатор експозиції, історик, колекціонер, засновник Музею дитинства в Харкові Валерій ЛЕЙКО.

 

Виставка має виховне спрямування -- насамперед для батьків, чия участь є дуже важливою у формуванні маленьких громадян. Тут представлені іграшки, книжки та інші предмети, які подають позитивний і негативний впливи на дитяче світосприйняття.

 

Окрім основної експозиції, відвідувачі можуть переглянути серію фото, на яких зображені діти, чиє життя змінилося після відвідування попередніх виставок Валерія Лейка.

 

До слова, в 2013 році його проект "Світ дитинства" зайняв перше місце в номінації "Найкраща громадська ініціатива" за версією ГО "Громадські Ініціативи".

 

Олена ЛОХМАТОВА.

 

Київ.

 

Голос України