На наряд спецроти "Чернігів", що охороняв стратегічний об'єкт у Маріуполі (Донеччина), напав 25-річний місцевий житель, який мав на меті заволодіти автоматичною зброєю поліцейського. Про це повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

 

О п'ятій ранку злочинець напав на чернігівського бійця ззаду, накинув мотузку і почав душити. Поліцейський виплутався, а тим часом на допомогу йому прийшов напарник. Удвох вони швидко затримали зловмисника, надягли на нього наручники та викликали слідчо-оперативну групу.

 

Правоохоронці з'ясували, що нападник прагнув заволодіти автоматичною зброєю, яку потім збирався продати. Чоловік планував злочин майже місяць: щодня спостерігав за поліцейськими, вивчав місце, прикидав шляхи відходу. Не врахував він лише, що вартових двоє, і вони завжди страхують одне одного.

 

Затриманий доставлений у Приморське відділення поліції. У нього вилучено фомку, мотузку та мішок. Згодом нападника помістили до ізолятора тимчасового тримання, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

За місцем мешкання підозрюваного та його рідних були проведені санкціоновані обшуки, під час яких виявлено та вилучено "георгіївські" стрічки та російську пропагандистську літературу.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України