Кошти на придбання велосипедів для піших патрульних нової поліції у Вінниці надала міська влада. Двоколісний транспорт отримали восьмеро вартових правопорядку. Вони нестимуть чергування у тих частинах міста, де складно проїхати на автомобілі -- у дворах житлових будинків, парках, скверах, на берегах Південного Бугу.

 

На знімку:

 

перший виїзд на чергування
на двоколісному транспорті
поліцейські здійснили
з площі перед міськвиконкомом,
де отримували велосипеди

 

Фото з сайту
Вінницької міськради.

 

Нові велосипеди німецького виробництва, вартістю 14 тисяч гривень кожний, вручив міський голова Вінниці Сергій МОРГУНОВ. Він переконаний, що двоколісний транспорт надасть більше можливостей поліцейським у виконані завдань. "Нинішньої весни ми закупили стільки ж велосипедів для працівників муніципальної поліції, -- зазначив Сергій Моргунов. -- Маємо домовленість з керівництвом обласної поліції про спільне патрулювання. Співпраця двох підрозділів сприятиме оперативному реагуванню на правопорушення та підвищенню безпеки на вулицях міста".

 

Велосипеди оснащені сиреною та проблисковими маячками. Патрульних забезпечили шоломами, рюкзаками для зберігання спецзасобів та документів, необхідних для складання протоколів на порушників.

 

Поліцейський Олексій МАТЯШ розповів, що у велопатруль відбирали за бажанням. Він особисто змалку їздить на велосипеді, тому охоче відгукнувся на таку пропозицію. Раніше входив до складу піших патрулів. Як повідомили у прес-службі патрульної поліції, щодня на вулиці обласного центру виходить на чергування 17 екіпажів. У кожному -- по два поліцейських. Ті, хто був у складі піших, тепер нестимуть службу на велосипедах.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України