Дніпро хочуть перетворити на культурну і спортивну столицю. Таку амбітну мету поставив міський голова Борис ФІЛАТОВ. Так, днями у міськраді презентували відповідну концепцію розвитку туризму та розповіли, як саме приваблюватимуть гостей.

 

За словами розробника концепції Володимира ПАНЧЕНКА, перш за все у місті мають постійно проводитись знакові події. Зокрема, він пропонує розвивати фестивалі "Джаз на Дніпрі", "Самар-Дніпро-Фест", Interpipe TechFest та зробити їх щорічними (джазовий фест цьогоріч відродився після тривалої перерви, два інших пройшли вперше. -- Авт).

 

Володимир Панченко переконаний, що подібні регулярні заходи приваблюватимуть туристів, і це класична ідея. "Спочатку проводиться якась знакова подія, яка цікавить містян і частково залучає мешканців інших регіонів. Якщо ж івент стає щорічним, він починає приваблювати дедалі більше людей. Потім створюється ціла "мережа" таких подій, яка має максимально "накривати" кожен тиждень", -- розповів він. У році 50 тижнів, тож місто повинно мати 50 подій. Окрім фестів, планують розробити екскурсії, які цікавитимуть і мешканців, і гостей обласного центру. Вже навіть є два проекти: "Дніпро - місто трьох фортець" та "Парк радянського періоду".

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України