За оцінками ГО "Екопатруль", цього року в Дніпрі коштом райрад знищили близько ста дерев.

 

Як розповів активіст громадської організації, колишній директор КП "Міськзеленбуд" Михайло КРУТІКОВ, було направлено запити у вісім районів обласного центру, і один -- у департамент благоустрою та інфраструктури міської ради. "Практично у всіх відповідях йшлося про те, що зрубано стільки то, проте посадка не планується", -- зазначив він. Відповідь від міськради активісти так і не отримали, але Михайло Крутіков припустив, що "Міськзеленбуд" працює, і висадження усе ж відбудеться у сприятливий для цього осінній період.

 

Так, згідно із отриманими ГО документами, у Чечеловському районі (колишній Красногвардійський), наприклад, за 7 місяців 2016-го було видалено 14 дерев. А Індустріальний, навіть приклав до відповіді акт виконаних робіт. Тут аварійними визнали 37 насаджень, а "випиляли" -- на 119 тис. грн.

 

Навіть якщо містяни самі висаджують дерева, "здати" їх на баланс "Міскзеленбуду" дуже складно, каже координатор "Екопатруля" Тетяна ЛАМПІКА. "На житловому масиві "Перемога" є цілий сквер, який люди висадили самі. Активістка потратила приблизно рік, аби описати кожне насадження, зробити документи, щоб КП взяло їх на баланс, аби поливати", -- розповіла вона.

 

Члени громадської організації говорять про необхідність інвентаризації зелених насаджень, аби хоча б визначитись, чиї вони, у кого на балансі перебувають. А людей закликають не бути байдужими, коли пиляють дерево, викликати поліцію і цікавитись, чи це законно.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область

 

Голос України