Днями у Черкасах урочисто відкрито меморіальну дошку військовослужбовцю Держприкордонслужби України Павлу ЛАЗОРЕНКУ, який загинув улітку 2014 року на східному фронті (на знімку).

 

Корінний черкащанин Павло Лазоренко закінчив у 1991 році найпрестижніший загальноосвітній заклад обласного центру, першу міську гімназію. Блискуче володіючи англійською та іспанською мовами, юнак згодом навчався і працював в Іспанії. П'ятнадцять останніх років родина Лазоренка мешкала у цій країні.

 

Коли ворожі збройні сили переступили кордон України, Павло, не роздумуючи, прибув на Батьківщину. У червні 2014 року у складі мотоманевреної групи Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби України імені генерал-майора Ігоря Момота Павло Лазоренко пліч-о-пліч із побратимами-прикордонниками став на захист східних рубежів держави. Одинадцятого липня 2014 року під час підступного масованого обстрілу російською артилерією позицій захисників українського кордону обірвалося життя Павла Лазоренка.

 

-- Він був справжнім патріотом України, -- сказав під час відкриття меморіальної дошки на фасаді першої міської гімназії директор навчального закладу Сергій САЄНКО. -- Відкритим, мужнім, відданим. За своє коротке життя Павло встиг багато. Зі зброєю в руках він став на захист Вітчизни і жертовно віддав за неї життя. Ми пишаємося тобою, Павле! Герої не вмирають, ми завжди пам'ятатимемо тебе і твій подвиг!

 

До меморіальної дошки з портретом прикордонника Павла Лазоренка лягли букети осінніх квітів від рідних, військовослужбовців Навчального центру Держприкордонслужби України, гімназистів.

 

Ліна ЛЕБЕДЕНКО.

Фото Володимира ДАШУКА.

 

Черкаська область.

 

Голос України