Незвичне виконання Гімну України -- мовою жестів -- відбулося на Майдані Небесної Cотні у Вінниці. Головний музичний твір держави "заспівали" спеціальними рухами рук студенти з обмеженими фізичними можливостями, а також викладачі Вінницького соціально-економічного інституту "Університет "Україна", які їх навчають. Акцію приурочили до Міжнародного дня миру. Її проведення ініціювала директор названого навчального закладу депутат Вінницької міськради Ганна ДАВИДЕНКО.

 

-- Українці нині, як ніхто, знають ціну миру, -- наголосила Ганна Давиденко. -- Мир дуже потрібен нашій державі. Тому маємо говорити про це кожен день, маємо звертатися із закликом до світу, щоб мати підтримку у боротьбі за мир. Наш захід -- один з таких закликів.

 

Під виконання пісень і віршів про мирне небо учасники акції запускали кульки білого кольору. На майдані розгорнули великий синьо-жовтий прапор. На ньому охочі залишали свої побажання тим, хто зі зброєю у руках захищає незалежність держави. Як повідомила волонтер Людмила БОБРОВСЬКА, полотнище передадуть на передову в один з підрозділів, де служать вінничани. "Думка про те, що ми про них не забуваємо, зігріває серця наших захисників, додає їм сил у боротьбі з ворогом", -- наголосила волонтер.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України