Перспективи об’єднання населених пунктів Прилуцької сільської ради та міста Луцька в одну територіальну громаду обговорили під час зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з луцьким міським головою Миколою Романюком та прилуцьким сільським головою Валентином Арчибасом.

Приводом до розмови стало налагодження співпраці між Луцькою міською та Прилуцькою сільською радами. Готується договір, що передбачає здійснення комплексу спільних проектів з розвитку територій. Зокрема, це ремонт Будинку культури, будівництво дитячого садочка та реалізація інших заходів, що сприятимуть розвитку Прилуцької сільської ради. Окрім цього, до штату фельдшерсько-акушерського пункту додатково введуть посаду медсестри, гроші на оплату праці якої передбачать у бюджеті міської ради. Також вивчається питання ремонту ФАПу, який перебуває в незадовільному стані, або ж перенесення його в інше приміщення.
Є також домовленість, що з нового року медичну субвенцію Прилуцької сільської ради передадуть у бюджет міської ради, аби мати можливість реалізувати заплановане. Оскільки сільська рада самотужки не зможе реалізувати ці проекти.
— Село потребує дитячого навчального закладу і школи, а в разі об’єднання з обласним центром можна розвинути інфраструктуру, тим паче що це передбачено Законом України «Про співробітництво територіальних громад», — відзначив Валентин Арчибас.
Окрім цього, сільський голова порушив проблему, яку намагається вирішити з початку своєї каденції, — місце для кладовища, позаяк немає вільних земель. Нині розглядають кілька варіантів.
— Повністю підтримую вашу позицію і вважаю, що робите правильні кроки, адже рано чи пізно це має відбудитися. Важливо, що це буде поштовхом для інших громад, — зауважив Володимир Гунчик.
Зазначимо: під час створення об’єднаних територіальних громад жодне приміське село не побажало приєднатися до Луцька. Така ж проблема і з іншими містами обласного підпорядкування Володимиром-Волинським, Ковелем, Нововолинськом. Отже, зроблено перші спроби подолати цю проблему. Як бачимо, користь для сільських громад від такого об’єднання повинна бути вагомою.

Волинська область.

ДОВІДКОВО

До Прилуцької сільської ради входять села Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове.