В Івано-Франківській обласній раді відкрили оновлену залу засідань та випробували систему електронного голосування «Віче» (на знімку). Напередодні чергової сесії депутати отримали персональні картки для голосування та пройшли навчання. Обранці в тестовому режимі зареєструвалися, затвердили порядок денний та розглянули одне з питань.

Реконструкція залу засідань і, зокрема, встановлення системи голосування, тривали майже три місяці. За цей час облаштовано робочі місця депутатів та представників ЗМІ, встановлено два монітори, які відображають інформацію про розгляд проектів рішень та результати голосування. Задля збільшення місць для присутніх у залі зменшено площу сцени, а також встановлено мікрофон для виступів представників громадськості.
«У кожного депутата є робоче місце. Він має можливість розкласти перед собою документи, а не тримати їх у руках і щось занотовувати на коліні. На столику є монітор, який відображає інформацію про питання, що розглядається, і виступаючого. Щоб виступити, не потрібно виходити на трибуну, можна використовувати мікрофон, який, знову-таки, розміщений на робочому місці. Це економія часу, це зручно, це цивілізовано», — акцентував голова обласної ради Олександр Сич.

Івано-Франківська область.

Фото надано прес-службою обласної ради.