На Херсонському машинобудівному заводі, який виробляє комбайни, дощувалки та жатки, запустили програму випуску продукції для потреб оборони держави. Першими ластівками стали опорні плити для мінометів, ящики для мін, запчастини для кулеметів. Надалі на ХМЗ готові випускати корпуси для бронетранспортерів та бойові модулі. Кажуть, що проблема лише в постачанні спеціальних міцних сталей.

Якщо підприємство (воно має хронічні проблеми зі збутом комбайнів через низьку платоспроможність українських аграріїв) отримає замовлення концерну «Укроборонпром» на корпуси для БТРів, це дасть змогу не тільки повністю завантажити його роботою, а навіть збільшити трудовий колектив на третину. Та й у концерні не виключають перспективи розширення співробітництва із ХМЗ.
— У рамках програми імпортозаміщення Укроборонпром підключає до виготовлення продукції підприємства з 17 регіонів України. З-поміж них, звичайно, і Херсонський машинобудівний завод. За потреби готові відрядити до партнерів наших фахівців, щоб ті оцінили виробничий потенціал, допомогли із налагодженням контролю якості, — повідомив «Голосу України» гендиректор концерну Роман Романов. — Що ж до спеціальних марок сталей, то це — найменша проблема. Їх випускають металурги Маріуполя та Алчевська, а за нагальної потреби якісні сталі можна закупити у Фінляндії, Швеції, Польщі.

Херсонська область.