Життя 25-річного вінничанина Іллі Жабицького (на знімку) обірвалося після мінометного обстрілу позицій підрозділу Збройних Сил України, в якому він служив кулеметником. Як розповів керівник відділу допомоги учасникам АТО Вінницької облдержадміністрації Андрій Грачов, сталося це в одній із гарячих точок — біля населеного пункту Зайцеве на Донеччині. Три місяці наш боєць перебував на передовій. «Того дня бойовики вкотре знехтували умовами перемир’я і домовленістю про відведення своїх підрозділів, досягнутими на переговорах тристоронньої групи у Мінську, — наголосив Андрій Грачов. — Позиції наших військових обстріляли з мінометів. На використання такої зброї також введено заборону на перемовинах, але...» 
Вінничанин дістав тяжке поранення, несумісне з життям. У понеділок його тіло доставили до Вінниці. Ілля ще не встиг створити сім’ю, проживав із мамою, був єдиною дитиною.
Висловлюємо щирі співчуття матері Героя, його рідним і друзям.
У день загибелі І. Жабицького у селі Корделівка Калинівського району перепоховали останки десантника старшого лейтенанта Юрія Пилипчука. Він теж загинув під час так званого перемир’я, тільки сталося це 5 вересня 2014 року. Тоді Юрій востаннє спілкувався з батьками по телефону. Був похований на Луганщині як невідомий солдат. Ідентифікували загиблого завдяки експертизі ДНК.

Вінницька область.

Фото з соціальної мережі.