Нинішній рік особливий для Андрія Демиденка — знаменитий поет-пісняр відсвяткував своє 65-ліття. А цього тижня в столичному Будинку письменників відбувся його літературний вечір, де було презентовано дві нові поетичні збірки, щойно отримані з видавництва — «Український богоголос» та «Свобода — моя група крові» (деякі вірші нещодавно публікувалися в «Голосі України»). Талановитого поета прийшли привітати чимало друзів та колег.

 

За своє творче життя Андрій Демиденко написав немало віршів і пісень, що згодом полонили серця не лише українців. Перші спроби пера він наважився здійснити ще школярем-семикласником. А перше визнання отримав, будучи 18-річним юнаком, — на конкурсі молодіжної пісні серед трьохсот учасників. Згодом почав працювати з композиторами, перетворюючи поезію на пісню. Саме про пісню — українську, живу, мелодійну — згадували всі гості Будинку письменників України. Анатолій Паламаренко, знаменитий артист, майстер художнього слова, навіть наспівував рядки з відомої пісні «Душі криниця». Поет Іван Драч у своєму виступі нагадав про гострий розум та багатогранність таланту Андрія Демиденка: «Був дуже здивованим, коли дізнався, що саме Андрій укладав книгу «Великий Українець». Уявіть, що чоловік з пісенною душею зміг скомпонувати документальну книгу про Михайла Грушевського».


Присутні також говорили про те, що поетичне слово Андрія Демиденка переконливо демонструє велич та міць українців. Зокрема, його вірш «Я на Майдані», наскрізь пронизаний пам’ятними для всіх нас настроями зими 2013 року. Він став широко відомим у світі. Ці рядки змушують стихнути і почати думати. Поет не шукає способів продемонструвати власне «я», він лише намагається його зберегти і закликає до цього інших. Власне, лише так ми зможемо побудувати нове суспільство — поклавши в основу неперехідну цінність кожної особистості, наголошували промовці.