Майже два мільйони гривень витратила Калинівська об’єднана територіальна громада на Вінниччині для спорудження дитячого садка, який назвали «Казка». Ініціювали будівництво мешканці міста.

— Ми використали приміщення, яке ніхто не експлуатував протягом не одного десятка років, — каже керівник об’єднаної громади Анатолій Шамалюк. — Насправді будівництво довелося здійснювати заново. Замінили дах, вікна, двері, зміцнили й утеплили стіни, проклали нову каналізацію й систему опалення, встановили два котли — один на альтернативному паливі, другий на природному газі.
За словами співрозмовника, батьки настільки були зацікавлені у відкритті дошкільного закладу, що самостійно зорганізувалися і допомагали виконувати роботи. Їхніми силами облаштовано ігровий майданчик, створено клумби, розчищено прилеглу територію. Ще одну важливу роботу завершено у селі Дружелюбівка, що входить до складу громади. За словами сільського старости Інги Притуляк, тут встановлено вуличне освітлення, відремонтували 1200 метрів дороги, яку покрили асфальтом. Нині споруджують дві автобусні зупинки. І все це також за кошти об’єднаної громади.

Вінницька область.

 

 

 

На знімку: на урочисте відкриття дошкільного закладу прийшли діти й дорослі.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.