Рішенням міськради курортного міста Хмільник на Вінниччині одну з вулиць названо іменем Сергія Муравського. В такий спосіб депутати увічнили пам’ять про свого 20-річного земляка Сергія Муравського. Розвідник 8-го окремого полку спецпризначення Збройних Сил України загинув у липні 2014 року під час бою біля луганського аеропорту. Сергій Муравський нагороджений орденом «За мужність» (посмертно).

 


На початку вулиці встановлено пам’ятний знак: на постаменті з чорного граніту закріплено стенд, обрамлений з усіх боків мармуровою рамкою. У центрі — фотографія Героя, на якій Сергій у військових обладунках із зброєю у руках, а за його спиною — побратими на броні танка, над яким майорить синьо-жовтий стяг. Внизу слова: «Герої не вмирають!». Угорі над стендом закріплено прямокутну смугу з чорного граніту з написом «Вулиця Сергія Муравського» і стрілкою, що вказує у напрямку вулиці.


Пам’ятний знак виготовлено за сприяння народного депутата від Хмільника Петра Юрчишина, який взяв участь у його відкритті. Разом із ним на урочистостях були присутні парламентарії з Комітету аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України, які брали участь у виїзному засіданні в Хмільнику. Віддати данину шани Герою прийшли його батьки, рідні, друзі, керівники міста. Пам’ятний знак освятив настоятель місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Олексій Бачинський, священик відправив панахиду за убієнним воїном.


Присутні оглянули перший том «Книги пам’яті військовослужбовців ЗСУ» та пересувну виставку «Блокпост пам’яті». Її організували ГО «МАІФ Цитадель», Національний військово-історичний музей України, Управління військово-цивільного співробітництва Міністерства оборони України


— Добре, що є люди, яким небайдужа пам’ять про загиблих на Донбасі бійців, — каже керівник пошукової групи Національного військово-історичного музею України Павло Нетесов. — Таких ми зустріли на батьківщині Сергія Муравського, зокрема, висловлюємо подяку народному депутату Петру Юрчишину, всім, хто сприяв в організації виставки. З нами були Алла Муравська, мама Михайла Рачка, Інна Наумова, мама Петра Лавриненка.


Організатори виставки представили її також у Центральному парку культури й відпочинку міста-курорта. Серед експонатів були збільшені фотографії загиблих Героїв із розповідями про них. Крім місцевих мешканців, виставку оглянули відпочивальники з санаторіїв Хмільника.

 

Вінницька область


Фото надано автором.