Двісті двадцять прапорів зібрала під час акції «Велика українська хода» волонтерка з Києва Катерина Валевська, подорожуючи містами України. А 221-й їй передали у місті енергетиків Ладижині, що на Вінниччині. Протягом двох днів ладижинці знайомилися з «трофеями» волонтерки. На прощання передали їй свій стяг.

 

За словами ініціаторки акції, 14 жовтня, на Покрову, в День захисника України, зібрані прапори піднімуть і розгорнуть на найвищій точці українських Карпат — Говерлі. Волонтер переконана, що до цього дня її колекція поповниться ще низкою «трофеїв». Найдорожчим прапором називає той, на якому залишили автографи «кіборги», відважні захисники донецького аеропорту. Акцію розпочала у вересні 2014-го. Відтоді побувала у багатьох містах. У деяких навіть двічі. Саме таким для волонтерки стала Вінниця.


— Прапори об’єднують націю, — каже Катерина Валевська. — Найчастіше на них пишуть слова «мир», «добро», «злагода», «перемога». Думки і слова матеріалізуються. Вірю, що наша акція і участь у ній великої кількості патріотів з чистими помислами і щирими серцями сприятимуть закінченню кровопролиття. Бо війна починається не на фронті, а в головах людей.


У кожному місті, куди приїздить волонтерка, роботу розпочинає з міськради. Пише заяву на отримання дозволу на проведення акції. Просить підготувати прапор. Дякує тим, хто підтримує її наміри. Акцію волонтер задумала на честь Героїв Майдану та Героїв АТО.

Вінницька область.