«Сьогодні чорний понеділок для Богородської єпархії УПЦ Київського Патріархату в Росії», — повідомив митрополит УПЦ Київського патріархату Адріан (Старина).

«Московський обласний суд виніс рішення за нашим апеляційним позовом, — пише він. — З третього жовтня 2016 р. набирає чинності остаточний вирок в знесені нашого Свято-Троїцького храму в м. Ногінську Московської області. Таким чином, задоволено позивача та рішення першої судової інстанції Ногінського міського суду. Згідно з постановою храм буде знесений в 4-місячний термін за наш рахунок».
Напередодні засідання суду на адвоката Горюткіну Тетяну Федорівну скоїли напад. Увечері, коли вона поверталась додому, невідомі з машини відкрили по ній стрілянину. Опісля погрожували по телефону розправою у випадку підтримки та захисту нашого храму в суді.
На жаль, все українське систематично підчищається і нищиться на Московщині: сьогодні — знесення храму, раніше — закриття української бібліотеки та ліквідація єдиної централізованої української організації «Український конгрес Росії».
Нагадаємо, Троїцький храм у Ногінську, під Москвою, — єдиний храм на території РФ, що належить до УПЦ Київського патріархату. Парафії у Курській, Воронезькій, Іркутській та Курганській областях діють у нелегальних умовах.

 

 

 

На знімку: митрополит Богородський Адріан (у центрі) та священик Святослав Скороход із групою захисників української церкви після судового засідання.

Фото надано Богородською єпархією УПЦ КП.