На Закарпатті триває перерахунок житлових субсидій громадянам, які вже її отримують, і з жовтня розпочався розрахунок субсидій на опалювальний період. Про це повідомила під час брифінгу директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ганна Морозюк (на знімку).

— Ті громадяни, які ще не зверталися по призначення субсидій, можуть зробити це в підрозділах з питань соцзахисту населення за місцем реєстрації. Тим, хто вже отримує субсидії, перерахунок на опалювальний сезон буде проведено автоматично, — зазначає посадовець.
Ганна Морозюк також додала: якщо родина отримувала субсидію, але останнім часом сталися певні зміни, які можуть вплинути на право призначення допомоги від держави чи на її розмір (змінився склад сім’ї чи доходи), необхідно подати нову заяву.
На запитання, чи може родина відмовитися від опалення газом чи електрикою, перейти на тверде опалення і претендувати на отримання субсидії, посадовець відповіла: «Це можливо. Але необхідно підтвердження від підприємств — надавачів послуг газо- чи електропостачання, що домогосподарство не користується їхніми послугами саме для опалення».
Нині на Закарпатті, за офіційними даними, одержують субсидії 97,5 тисячі родин.

Закарпатська область.

Фото прес-служби ОДА.