Новий спеціалізований медичний заклад — клініку «Гормонія» — для лікування захворювання щитоподібної залози та надлишкової маси тіла відкрито у Вінниці. Згідно із статистикою, вузли у щитоподібній залозі зустрічаються нині у 30—40 відсотків населення, а зайву вагу мають 45—60 відсотків дорослих і дітей. Такі дані навела під час відкриття закладу професор, завідувач кафедри ендокринології Вінницького національного медичного університету Марина Власенко. «Крім сучасної діагностики та традиційного медикаментозного лікування зобу, у клініці застосовують всі три відомі малоінвазивні методики лікування вузлів щитоподібної залози: склеротерапія етанолом, лікування діодним лазером та радіочастотна абляція, — розповідає головний лікар клініки «Гормонія», кандидат медичних наук, хірург вищої категорії Андрій Багрій. — Метод радіочастотної абляції є одним з найсучасніших і застосовується вперше у нашій країні».
Як повідомив головний лікар, разом з партнером закладу — Універсальною подільською клінікою — вперше в області впроваджено в хірургічну практику застосування LіgaSure — сучасної технології, що дає можливість оперувати щитоподібну залозу без застосування швів. Це скорочує термін перебування пацієнта у відділенні до однієї-двох діб, а також удвічі зменшує тривалість реабілітаційного періоду.
Голова Вінницької облради Анатолій Олійник наголосив, що установа посяде гідне місце в системі надання медичних послуг мешканцям регіону. А нове обладнання європейського зразка забезпечить надання пацієнтам допомоги найвищого рівня.