Пам’ятник жертвам голодомору, політичних репресій, загиблим під час Революції Гідності та в АТО урочисто відкрито в селищі Мар’янівка Баранівського району Житомирщини. До костелу прийшли сотні мешканців селища та гостей.

 

 

Селищний голова Олександр Добровольський (він, до речі, вже 23-й рік очолює місцеву громаду) розповів:


— Нині, в цей складний час, юнаки й чоловіки з Мар’янівки захищають нас від ворога на сході країни. Сорок вісім мар’янівців взяли участь у бойових діях. Шестеро й нині в зоні проведення АТО. На них чекають дружини, діти, батьки. Загинув, на жаль, мужній воїн — наш земляк Вадим Пашковський. Його пам’ять вшановуємо сьогодні теж.
Ініціатором встановлення пам’ятника став ксьондз Павел Кубек, який із Польщі привіз скульптуру. Посприяла тамтешня спільнота. Значну поміч у встановленні монумента, облаштуванні території надав місцевий склозавод, зокрема, виконавчий директор підприємства Роман Будник.
Перед урочистостями в храмі відбулося богослужіння. Потім на мітингу вшанували пам’ять загиблих героїв. Честь відкрити пам’ятник було надано батькам Вадима Пашковського — Віктору і Галині (на знімку).
Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці Войцех Мрозовський зазначив, що варто пам’ятати історію країни. Він подякував нинішнім воїнам, які обстоюють незалежність України, демонструючи героїзм і мужність усьому світові.
До підніжжя монумента лягли квіти. Пролунав салют на честь героїв, а школярі продекламували поетичні рядки, присвячені їм.

Житомирська область.


Фото Сергія ЛИПКА.