Запорізька область підбила підсумки кампанії зі збирання зернових та зернобобових культур. Отже, загалом скошено 850 тисяч гектарів і намолочено 2,58 мільйона тонн зерна. Середня урожайність становить 30,4 центнера з гектара, це на 1,3 центнера більше, ніж торік.


Нині агровиробники області поступово наближаються до фінішної прямої у соняшниковій кампанії. Посіяно його весною та на початку літа на рекордних 580 тисячах гектарів, а вже зібрано на 416 тис. га. Урожайність, як для сухих липня і серпня, цілком пристойна — 16,1 центнера з гектара. До речі, валовий збір соняшника станом на вівторок становив 668 тисяч тонн насіння.
Паралельно на Запоріжжі продовжується осіння посівна кампанія. Із прогнозованих 580 тисяч гектарів пшениці вже посіяно 372 тис. га (64%). Щодо інших озимих культур, то за сумою відведених площ вони не конкуренти «цариці запорізьких полів» (всього майже 80 тисяч гектарів). Через те невисокий поки що відсоток (21%) посіяного озимого ячменю, мабуть, для запорізьких фермерів є тактично виправданим.

Запоріжжя.