Дитячий садок «Берізка» урочисто відкрився в селі Кохівка Ананьївського району. Подія була приурочена до дня цього населеного пункту, який традиційно збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Кохівский сільський голова В’ячеслав Рейтор розповів, що цієї події жителі чекали 16 років.

 

Побудований в 1980-ті роки дитсадок тоді ще колгоспу «Більшовик» був єдиним в Ананьївському районі типовим дитячим садком з водяним опаленням, сучасним кухонним обладнанням і відповідною матеріально-технічною базою. Після реформування колгоспу сільгоспвиробники не захотіли утримувати дитсадок, і поступово він закрився. Ця будівля була повністю розграбована. Пропали не тільки килими й меблі, а й вікна, двері, гойдалка та паркан. Деякий час одне з приміщень використовувалося як кухня для приготування їжі механізаторам...


На капітальний ремонт будинку було виділено 1 млн. 116 тис. грн. із сільського бюджету. Ще 200 тис. — з обласного й 135 тис. — з районного. Роботи тривали 4 роки. Активну участь брали батьки майбутніх дошкільнят. Показово, що право перерізати символічну стрічку під час відкриття закладу, було надано самим дітям.

Одеська область.