У Чернігові учасники АТО безплатно отримають 14 кватир зі 120-квартирного будинку на виконання Програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей. Будинок урочисто заклали напередодні Дня захисника Вітчизни. Він буде зведений у Березовому гаю, але, як запевнили керівник «УкрСіверБуду» Віктор Вереша і голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, парк не постраждає.


«Місто і область надали забудовнику земельні ділянки. Забудовник у свою чергу надає готове житло, — пояснив голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч. — Виконавець робіт надійний. «УкрСіверБуд» — найбільша компанія на будівельному ринку області. Партнером у цій програмі компанія стала, бо запропонувала найкращі умови: 14 квартир зі 120 — це суттєвий відсоток».


Спорудження новобудови саме на цьому місці дає змогу, зокрема, спростити та пришвидшити роботи з улаштування комунікацій і направити ці ресурси на збільшення обсягу соціального житла


Імена тих, хто отримає житло, ще не відомі. «Визначення власників відбуватиметься прозоро, під громадським контролем. До того ж у Чернігівської міської ради є відповідна черга на отримання житла учасниками АТО. Є і обласна черга. У ній зараз зареєстровано майже вісімсот чоловік. Тому аналогічні проекти заплановано реалізувати і в районах — у Ніжині та Козельці зокрема», — розповів Валерій Куліч.

Чернігів.