Михайлу Добкіну ставлять за провину заклики до дій, спрямованих на децентралізацію влади в Україні шляхом федералізації й створення Новоросійського союзу». Ці заклики, мовляв, привселюдно пролунали 12 лютого 2014 року в Харкові під час круглого столу «Соціально-економічні й політичні процеси в посткризовій Україні».

Перед поїздкою в Київ М. Добкін повідомив журналістам, що в Генпрокуратуру вирушає самостійно, щоб усі бачили його повне бажання співпрацювати з будь-яким слідством.

Харківський міський голова Геннадій Кернес виклав у соцмережах повістку на власний допит у Генпрокуратуру. «Вам необхідно з’явитися 13.03.2014 року о 10-й год. у каб. № 407 Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України... для участі в допиті в якості підозрюваного», — йдеться в документі.

«Я готовий брати участь у будь-яких слідчих діях. Але я б хотів знати, кому це треба? Звичайно, я поїду, але ніяких скелетів у шафі на мене немає», — сказав Г. Кернес.

***

Як стало відомо пізніше, колишній глава Харківської області буде чекати на суд під домашнім арештом. «Буду заарештованим балотуватися в Президенти», — заявив М. Добкин. А от голова Харківської облради Сергій Чернов зазначив: «Добкін ніколи не піддавав сумнівам кордони Харківської області, кордони України, він говорив тільки про децентралізацію влади — а саме це й декларує нині нова влада».

Харків.