Свій 76-й сезон Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр розпочав прем’єрою музичної комедії «Потрібен брехун» грецького драматурга Дімітріса Псафаса. Зазначимо, що це вже дванадцята вистава театру з моменту відновлення його діяльності у Сєверодонецьку. Актори багато працюють, відтворюють свої традиції і прагнуть здобути вищоий рівень майстерності, ніж мали в Луганську ще до його окупації, до початку військового конфлікту на Донбасі. Це їм вдається.


Театральний сезон обіцяє бути насиченим. У жовтні колектив брав участь у фестивалі патріотичного театру у Дніпрі, а далі планує велику гастрольну поїздку містами Західної України в рамках ініційованої творчим колективом акції «Зі сходу на захід — театр єднає серця». Актори покажуть свої вистави для глядачів Львова, Дрогобича, Ужгорода, Івано-Франківська, а наостанок — Києва. У новому сезоні заплановано ще декілька прем’єр. Зокрема, молоді режисери театру працюють над драматичною імпровізацією «І все-таки я тебе зраджу» та музичною комедією Марка Кропивницького «Пошились у дурні». До Новорічних та Різдвяних свят готується прем’єра захоплюючого новорічного дійства, а 19 грудня свята розпочнуться з казки «Подарунок Святого Миколая».


Новий творчий сезон буде багатим не тільки на театральні прем’єри. Цікавими концертними програмами порадує меломанів Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії під керівництвом відомого австрійського музиканта, композитора та почесного головного диригента оркестру Курта Шміда. Крім того, начальник управління культури, національностей і релігій ОДА Аліна Адамчук акцентує увагу на тому, що в області започатковується відкритий фестиваль-конкурс української культури та фольклору. Він має на меті пошук та підтримку обдарованих дітей та молоді, дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків фольклорно-етнографічної творчості свого краю тощо.

Луганська область.