Понад 120 прикарпатців визнали себе жертвами торгівлі людьми. Таку цифру оприлюднив директор благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» отець-мітрат Володимир Чорній (на знімку) на відкритті виставки «Дізнайся більше про торгівлю людьми!». Ці люди протягом десяти років звернулись до фонду по допомогу.

 

 


За словами отця, більшість попередніх звернень стосувалися сексуального рабства і жертвами переважно були жінки. Сьогодні торгівля здебільшого пов’язана із трудовим примусом. Понад те, насторожує і той факт, що дедалі частіше людей із мирних територій держави намагаються продати в рабство у зону бойових дій та змушують їх воювати на боці агресора. Зокрема, такий випадок уже стався з мешканцем Івано-Франківщини.


Презентація тематичних інформаційних матеріалів невипадково відбулася в Університеті права імені Короля Данила Галицького. Звертаючись до студентів, її організатори наголошували на проблемі загалом та фокусували увагу на конкретних ситуаціях, які можуть її спричинити. Це, власне, згода на неофіційне працевлаштування за кордоном, нелегальний перетин кордону, оплата штрафів за помилки в роботі, згода працювати «під замком» тощо.



Івано-Франківська область.


Фото надане прес-службою ОДА.