У прикарпатському місті Коломиї відбулось урочисте закладання капсули у підмурівок майбутнього заводу німецького концерну «LEONІ AG». 

 

Голова ОДА Олег Гончарук наголосив, що будівництво підприємства є найбільшою інвестицією в область за період незалежності. Тож зведення першої черги другого в Україні заводу «LEONІ» з виготовлення електрокабельної продукції для автомобілів стане відправною точкою, яка яскраво ілюструє бажання до залучення інвестицій та економічного розвитку Івано-Франківщини. «Завдяки реалізації цього проекту для мешканців краю тільки на перших етапах буде створено майже шістсот додаткових робочих місць. Також це значні надходження до місцевого бюджету. Важливо, що ми підтвердили той факт, що наша область — це не тільки культурно-туристичний край, а й регіон, де активно розвиваються промисловість та сільське господарство», — зазначив під час виступу посадовець.


Міський голова Коломиї Ігор Слюзар розповів, що іноземна компанія інвестує в будівництво першої черги заводу майже 15 мільйонів євро, зокрема у спорудження промислового об’єкта — 6,6 млн. євро, а у його устаткування — 8. Зазначалося, що будівництво заводу планують завершити до червня 2017 року. Загальна площа приміщень становитиме 6300 квадратних метрів. Мають намір звести ще дві черги, які можуть базуватися не тільки в Коломиї. Реалізація всіх трьох черг дасть можливість працевлаштувати приблизно вісім тисяч жителів області. За право на зведення заводу місто над річкою Прут конкурувало з трьома містами Івано-Франківщини та двома містами Львівщини.


І. Слюзар нагадав присутнім, що ще 25 років тому Коломия була великим промисловим центром, і зазначив: «Сьогодні у нас з’явилася перспектива повернути його славу та розв’язати найбільшу проблему — зайнятості працездатного населення». Генеральний директор ТзОВ «LEONІ» Штефан Шмідт, в свою чергу, сподівається на плідну співпрацю і на збільшення кількості робочих місць. За його словами, вже нині всі охочі можуть подавати заявки. Людям обіцяють гідну зарплатню та стажування в Стриї на Львівщині та Німеччині. 

Івано-Франківська область.

 

Довідково

Перший в Україні завод компанії «LEONІ AG» збудований у Стриї Львівської області 12 років тому. Його звели у максимально короткий термін — 11 місяців. Станом на вересень 2016 року там працює понад сім тисяч осіб, а основними клієнтами заводу є такі автогіганти, як «Опель», «Порше», «Фольксваген», «Ауді» та «Ламборджіні».

 

Зліва направо: Олег Гончарук, голова правління німецького концерну «LEONІ AG» Франк Хіллер, Штефан Шмідт та Ігор Слюзар закладають капсулу у фундамент майбутнього заводу.


Фото Миколи МАЦЮКА.