Станіслав Найчук, член виконкому міськради курортного міста Хмільник на Вінниччині, керівник місцевої Самооборони, опинився на лікарняному ліжку після жорстокого побиття невідомими особами. Вісім швів на голові потерпілому наклали у лікарні. Станіслав здогадується, хто замовив бандитів.


Кореспондент «Голосу України» спілкувався з постраждалим телефоном. Станіслав розповів, що у суботу, 22 жовтня, увечері вийшов з офісу і йшов до свого автомобіля. Годинник показував 20.26 (час зафіксовано на мобільному телефоні Найчука, перед виходом він телефонував дружині). Офіс Самооборони розташований у центрі міста. Відеокамери, встановлені на будівлі офісу і сусідньому Будинку побуту, зафіксували напад.


— Перед тим до офісу заходив один з членів нашої Самооборони, — розповідає Станіслав. — Повідомив про джип марки «Тойота Прадо», який стоїть неподалік приміщення у такому місці, звідки добре проглядається вхід до офіса. Колега назвав номер авто. Коли я виходив, машини вже не було. Звернув увагу, що саме в цей час такий само автомобіль наближався до мене. Насторожило, що він їхав на невеликій швидкості і з увімкненими габаритами, а не фарами. Чекав, поки машина проїде. Побачив номер, той само, який називав колега. Біля мене авто не зупинилося, а поїхало далі. Я відчинив дверцята свого автомобіля. Однак сісти не встиг, бо відчув, як хтось накинувся ззаду і вдарив по голові металевим предметом. Потім били вже у кілька рук. Чимось залізним. Спочатку я навіть відбивався. Одному проти трьох не встояти. Тим паче що кров заливала очі. Почав щосили кричати на допомогу. Після цього бандити швидко побігли до свого автомобіля.


За словами Станіслава, його кривдники під час побиття не промовили жодного слова. Жодних погроз чи натяків на що-небудь не почув.


Як стверджує постраждалий, на нещодавньому засіданні міськвиконкому він оприлюднив факти зловживань в одному із місцевих санаторіїв. Вимагав їх розслідування. Крім того, Самооборона брала участь в обстоюванні інтересів низки працівників санаторію, звільнених керівництвом закладу. За ініціативи Самооборони прокуратура розслідувала законність приватизації частини оздоровчого закладу.


— Я не нажив у місті ворогів, — каже постраждалий. — Тільки одна особа, на мою думку, може мстити за те, що не мовчу про її неправомірні дії. Це керівник санаторію.



Вінницька область.