Влада виділила необхідні кошти на забезпечення навчальних закладів столиці медпрепаратами. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час перевірки загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №20. Заклад для дітей із малими і неактивними формами туберкульозу розташований у Шевченківському районі міста.


«Цього року ми заклали в бюджет міста 2 мільйони 300 тисяч гривень саме на придбання медичних препаратів для загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема і для п’яти шкіл-інтернатів санаторного типу. Сьогодні вже понад половину коштів освоєно: ліки закуплено, поставлено до шкіл і садочків столиці. За рештою закупівель закінчуються тендерні процедури, а отже, до кінця року буде стовідсотково забезпечено всі заклади освіти необхідними ліками», — повідомила Ганна Старостенко.


Школі-інтернату №20 цьогоріч виповнюється 55 років, нагадує прес-служба КМДА. «Діти лікуються та навчаються в теплих відремонтованих кабінетах. Також їх забезпечено повноцінним і безплатним чотириразовим харчуванням та всіма необхідними ліками, які їм повністю надає місто. Водночас ми взяли до уваги дещо незадовільний стан спальних кімнат, який місто має покращити», — зазначила Ганна Старостенко.