Ми можемо й повинні боротися за «легені» рідного міста

 

Учора під Київрадою відбулася масова акція містян, котрі виступають за збереження унікальних природних об’єктів, розташованих у межах столиці, від знищення забудовниками. Депутатів, що зібралися на сесію, активісти, які борються за заборону будівництва автозаправки в урочищі Бичок у Національному природному парку «Голосіївський», зустрічали декількома десятками пеньків. Мітингувальники пояснили: «Це все, що залишилося від 130 дерев! Ми вимагаємо захистити ліс і розірвати із забудовником договір оренди двох гектарів землі в Національному парку. Тому що вони пустять під ніж усе, що ще не встигли вирубати. Ми наполягаємо на виконанні рішення Господарського суду міста, який ухвалив рішення про розірвання угоди від 2009 року про надання цієї ділянки в оренду».

 


— Хто із влади міста колись думав про екологію? — обурюється учасниця пікету Марина. — Вони раді і забудувати Голосіївський парк, і засипати озеро Качине, і вирубати ліс у Биківні заради декількох висоток чи автозаправок! А протистояти варварському ставленню до природи, до того, чим наділив нас Господь, ми, кияни, можемо й повинні. Не зводяться соціальні об’єкти, дитячі садки, школи, а тільки те, що приносить прибуток до конкретної кишені. Невже це можна назвати розвитком Києва?


Нагадаємо, протистояння громадськості й забудовників в урочищі Бичок розпочалося наприкінці серпня. Тоді активістам удалося зупинити тотальну вирубку дерев. В історії про захист озера Качиного, яка триває майже півтора року, не обійшлося без кровопролиття.