ПОСТАНОВА
Верховної Ради України


У 2016 році виповнюється 200 років з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету - найстарішого торговельно-економічного навчального закладу України.


Львівський торговельно-економічний університет - один із провідних вітчизняних вищих навчальних закладів, що здійснює навчання за багатьма сучасними спеціальностями вищої освіти, проводить наукові дослідження в різних галузях знань, закладає наукові основи соціально-економічного, торговельного та культурного розвитку держави.


Враховуючи вагомий внесок Львівського торговельно-економічного університету в започаткування, розвиток та утвердження торговельно-економічної освіти і науки на землях України, підготовку висококваліфікованих фахівців, створення провідних наукових шкіл, підвищення інтелектуального та культурного рівня суспільства, піднесення міжнародного престижу вітчизняної торговельно-економічної освіти і науки, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити у листопаді - грудні 2016 року на державному рівні 200-річчя з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий строк з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 200-ї річниці з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету;
у двотижневий строк з дня утворення організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 200-ї річниці з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету;
відзначити почесними грамотами Кабінету Міністрів України ветеранів, активістів та професорсько-викладацький склад Львівського торговельно-економічного університету.
3. Рекомендувати Міністерству фінансів України забезпечити фінансування заходів, пов’язаних з відзначенням 200-ї річниці з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету, відповідно до кошторисів, поданих центральними органами виконавчої влади, які беруть участь у їх проведенні.
4. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету і пам’ятну медаль, присвячені 200-річчю з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету;
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок та художній немаркований конверт, присвячені 200-річчю з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету.
5. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені відзначенню 200-річчя з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням цієї події.
6. Рекомендувати Львівському торговельно-економічному університету:
провести міжнародні та всеукраїнські науково-практичні конференції та «круглі столи», присвячені 200-річчю з часу заснування цього вищого навчального закладу, а також висвітленню передового досвіду торговельно-економічної освіти та наукових досягнень вчених університету;
ознайомити студентів вищого навчального закладу з життєвим шляхом та науковими здобутками відомих професорів і вчених університету.
7. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти.
8. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.


Голова Верховної Ради України А. ПАРУБІЙ.


м. Київ,
20 жовтня 2016 року.
№ 1698-VІІІ.