ПОСТАНОВА
Верховної Ради України


5 жовтня 2016 року виповнилося 200 років з дня заснування Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва, який є одним із найстаріших аграрних вищих навчальних закладів України та Європи.
Враховуючи вагомий внесок Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва у розвиток вітчизняної аграрної науки, підготовку висококваліфікованих фахівців для агропромислового комплексу України та у зв’язку з 200-річчям з дня заснування Верховна Рада України постановляє:


1. Урочисто відзначити на державному рівні протягом 2016-2017 років 200-річчя з дня заснування Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 200-річчя з дня заснування Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва, вирішити питання щодо їх фінансового і матеріально-технічного забезпечення;
вжити заходів щодо увічнення пам’яті видатних педагогічних діячів української освіти, які працювали в Харківському національному аграрному університеті імені В. В. Докучаєва.
3. Доручити Кабінету Міністрів України з метою збереження цілісного майнового комплексу Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва у постанові Кабінету Міністрів України «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015-2017 роках» № 271 від 12 травня 2015 року виключити з переліку об’єктів на приватизацію Державне підприємство «Навчально-дослідне господарство «Докучаєвське» Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва» та Державне підприємство «Скрипаївське навчально-дослідне лісове господарство Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва».
4. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені відзначенню 200-річчя з дня заснування Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва, та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням цієї події.
5. Рекомендувати Харківській обласній державній адміністрації внести на розгляд Президента України подання про присвоєння почесних звань «Заслужений працівник освіти України», «Заслужений вчитель України», «Заслужений діяч науки і техніки України», «Заслужений працівник сільського господарства України» педагогам та іншим працівникам Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва.
6. Рекомендувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок та художній немаркований конверт, присвячені 200-річчю з дня заснування Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва.
7. Рекомендувати Харківському національному аграрному університету імені В. В. Докучаєва організувати та провести протягом 2016-2017 років міжнародні та всеукраїнські науково-практичні конференції та інші заходи, присвячені історії і діяльності університету, а також висвітленню передового досвіду аграрної освіти, інновацій.
8. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності, Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.
9. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.


Голова Верховної Ради України А. ПАРУБІЙ.


м. Київ,
20 жовтня 2016 року.
№ 1699-VІІІ.