Шостий муніципальний будинок на 67 квартир введено в експлуатацію у Вінниці за програмою «Муніципальне житло». Міський голова Сергій Моргунов в урочистій обстановці вручив ключі щасливим новоселам, разом з ними оглянув їхнє житло.

 

Десятиповерховий будинок здано в експлуатацію з утепленим фасадом, квартири обладнано індивідуальним опаленням, вікна та балконні двері мають подвійні склопакети, встановлено лічильники води та газу. Квартири на останньому поверсі мають два рівні. На прибудинковій території облаштували дитячий ігровий майданчик та парковку для автомобілів. Це третій муніципальний будинок житлового комплексу на вулиці Чехова. Будівництво двох попередніх завершили нинішнього літа, і в них уже оселилися 140 сімей.


— Програму «Муніципальне житло» започатковано 2009-го, але нинішній рік — перший, коли ми ввели в експлуатацію три багатоповерхівки, — зазначив Сергій Моргунов. — Загалом уже 551 сім’я скористалася можливістю програми отримати власну квартиру. Вартість житла у муніципальних будинках найнижча на первинному ринку. Нині тривають роботи зі спорудження ще однієї багатоповерхівки за такою само програмою, це будинок на 180 квартир на вулиці Петра Запорожця.


Запроваджена міськрадою програма передбачає забезпечення квартирами працівників соціальної сфери — лікарів, вчителів, держслужбовців. Для здешевлення квадратних метрів задіяно низку механізмів, зокрема, міська влада безплатно виділяє забудовнику земельні ділянки. Учасникам запропоновано пільгове кредитування з частковою компенсацією позики за кошти бюджету.

 


Міський голова Вінниці Сергій Моргунов (ліворуч) з дітьми новоселів урочисто перерізали стрічку в під’їзді новобудови.


Вінниця.


Фото надано департаментом інформації Вінницької міськради.